Beleggen

 

Beleggen is een aantrekkelijk en eigentijds alternatief om een financiŽle reserve op te bouwen,er zijn eigenlijk vier goede redenen om te gaan beleggen: 

  • De wens om een hoger rendement te halen dan dat met sparen mogelijk is

  • Meer betrokken raken bij de financieel economische ontwikkelingen in de wereld

  • De financiŽle reserve op een eigentijdse manier opbouwen

  • Het zelf in de hand houden van de risicoís

Voordelen als u uw beleggingen zelf ter hand neemt.

Gaat u uw beleggingen verrichten met behulp van de orderlijn of internet dan bent u in ieder geval wat de kosten betreft een stuk voordeliger uit.

U bepaalt zelf waarin u gaat beleggen en laat u niet beÔnvloeden door de vaak niet onafhankelijke beleggingsadviseur. 

U kunt snel handelen, koop en verkooporders kunt u plaatsen op tijden dat het u uitkomt. 

Doordat er geen handel met voorkennis is toegestaan heeft u dezelfde kansen als hele grote beleggers.

Om te kunnen beleggen heeft u een beleggerrekening nodig. Deze kunt u openen bij iedere bank of financiŽle instelling. Deze bank of instelling heeft de plicht u te wijzen op de risicoís welke horen bij het beleggen. Zo zal u risicoprofiel, beleggingshorizon en beleggingsdoel worden vastgelegd. Banken en beleggingsinstellingen geven er de voorkeur aan dat beleggers in hun eigen producten gaan beleggen. Of dit voor de beleggers ook het meest rendabele is blijkt op geen enkele wijze. Integendeel er zijn genoeg voorbeelden te noemen waarbij de individuele belegger beter belegt dan een beleggingsfonds van een bank of instelling.

Analyse

Daarnaast staan wij u graag terzijde bij het nemen van uw beleggingsbeslissingen.  Rekening houdend met uw wensen, doelstellingen en het risicoprofiel, welke u bij met financiŽle instelling bent overeengekomen,  analyseren wij desgewenst uw beleggingsportefeuille zodat u meer inzicht in uw beleggingen krijgt. Tijdens deze analyse kijken we naar de assetmix en kwaliteit van uw beleggingsportefeuille. Daarnaast inventariseren we of u wel voldoende gebruikt maakt van de verschillende financiŽle producten en instrumenten die u ter beschikking staan.

FinanciŽle producten

Hieronder verstaan we onder meer: Losse aandelen, obligaties, reverse convertibles, beleggingsfondsen, Opties, warrants en futures. Wij maken voor u een analyse over kwaliteit, rente en valutagevoeligheid, gebruik van de financiŽle instrumenten en de combinatie daarvan. Daarnaast zullen we trachten meer helderheid te verschaffen in het beleggingsgebeuren.